вторник, 10 април 2012 г.

***

Навярно се "чудиш как оцелява Тя?" - трудно, но все пак го прави... Тя е изградена от толкова много слабости, които я правят силна. На моменти е безнадежден романтик, страхливка, несигурна и толкова разсеяна. Иска ѝ се да бъде герой от роман на Остин, макар да казва, че са и твърде "сладникави". Понякога е изгубена в своите вятърничави мечти (типично за нея). Стигала е не веднъж до дъното и макар да знае, че пътя е само нагоре тя просто спира - спира да се бори и остава безмълвна. По - лесно ѝ е! Мрази очите си, защото винаги издават, когато е тъжна. Винаги чака и ще продължава да чака! Спомням си, когато разбиха сърцето ѝ дори не заплака.. Дъждът, който валеше дори не и пречеше. Просто седна на една пейка под една улична лампа. За да види той, че Тя ще продължи да го чака. Има приятели. Не са много, но знае, че те ще са там за нея. Иска ѝ се да се научи да си тръгва, тогава когато присъствието ѝ става излишно. Алергична е  към любов - престорена любов. Иска истинска, но някак повече ѝ отива състоянието "свободен електрон". Колкото ѝ да отрича миналото е нейното бъдеще, защото то съдържа отговорите на всичките грешки, които е допуснала...
И ако отново се  "чудиш как оцелява Тя?", знай че отговора не е се крие в тези редове. Самата Тя не знае..Самата аз все още ги търся..

4 коментара:

  1. много хубаво пишеш, имаш хубав стил, хересва ми, продължавай да пишеш и да споделяш тук, поздрави и до скоро

    ОтговорИзтриване
  2. Не е лесно да си жена, но пред каквито и да трудности да се изправи, винаги побеждава с гордо вдигната глава. Сила....

    ОтговорИзтриване
  3. Трудно е за една жена, колкото и да се чуди човек няма как да се разбере как оцеляваме ние жените. Толкова много неща търпим и стискаме и на толкова много хора помагаме и се изисква от нас.Наистина понякога се изгубваме в мечтите ни и не можем да разграничим мечти от реалност, или пък сме големи капризи, вечно искащи нещо , като дори и ние самите не знаме какво точно, но пък в това ни е чара ,много красиво написани редове, поздрави.

    ОтговорИзтриване
  4. Статията е много силна и въздействаща.Жената е неповторимо създание.Колкото и да е изградена от много слабости, които я правят силна. На моменти е безнадежден романтик, страхливка, несигурна и толкова разсеяна. Стигала е не веднъж до дъното и макар да знае, че пътя е само нагоре тя просто спира - спира да се бори и остава безмълвна.Тези моменти са много малко при нея.Тя винаги съумява да се вземе в ръце.Много ми харесва и това изказване " Мрази очите си, защото винаги издават, когато е тъжна. Винаги чака и ще продължава да чака!" Очите издават всичко в този живот.

    ОтговорИзтриване